Afgelopen maand is het project ´Terpen en Wierdenland, een verhaal in ontwikkeling´ gestart in Ulrum. Dit project is een samenwerking tussen Landschapsbeheer Friesland, Landschapsbeheer Groningen, Kenniscentrum landschap, Terpencentrum en het Museum Wierdenland. Een aantal mensen zullen de komende periode in Ulrum te zien zijn. Tijd om het team erachter voor te stellen. Naast Mans Schepers, Geert Schoemakers en Jeroen Wiersma bestaat dat uit Annelien Kapper.
wie ben je?
Ik ben Annelien Kapper, werkzaam bij Landschapsbeheer Groningen. Opgegroeid op het Groninger platteland probeer ik nog steeds dit prachtige gebied beter te leren kennen. Al fietsend of skeelerend via alle slingerende wegen en fietspaden ontdek ik steeds weer nieuwe plekjes. Mijn interesses zijn lezen, onderzoek doen, landschap en cultuurhistorie. Ik probeer mezelf vaak de vraag te stellen: waarom ziet het er hier zo uit, hoe is dit gevormd en waarom past een ingreep juist wel of juist niet? De kwaliteit van je directe omgeving vind ik erg belangrijk.
wat doe je?
In mijn werk houd ik me bezig met de inrichting van het landelijk gebied in Groningen. Ik ben betrokken bij diverse projecten die vooral lokale initiatieven ondersteunen. Zo werk ik aan de inrichting van boerenerven, wierdenprojecten maar ook denk ik mee over eetbare landschappen. Bijvoorbeeld de aanleg van boomgaarden, moestuinen of plukroutes. Maar wat ook belangrijk is, is de ontsluiting. De bijzondere plekken in je omgeving toegankelijk maken voor iedereen door middel van recreatieve routes. De befaamde dorpsommetjes.
wat kom je in Ulrum doen/wat kun je voor Ulrum betekenen?
Vanuit mijn werk ben ik betrokken bij het project ´Terpen en Wierdenland, een verhaal in ontwikkeling´. Ulrum is een van de zes dorpen die aan dit project meedoen. Middels het project kunnen we een handje helpen aan de opgaven die er liggen. En ik hoop dat ik vanuit mijn expertise hier een goede bijdrage aan kan leveren!